Despre Noi

În România, nevoia de recuperare medicală a devenit din ce în ce mai evidentă, în contextul în care tot mai mulți oameni se confruntă cu condiții de sănătate care necesită terapii de reabilitare. Însă, accesul la clinici de recuperare medicală se dovedește adesea a fi o provocare majoră, atât din cauza costurilor ridicate, cât și a disponibilității limitate a acestor servicii.

Conștienți de această realitate, am decis să oferim o alternativă viabilă și accesibilă. Din dorința de a răspunde acestei nevoi urgente, punem la dispoziție aparate medicale de închiriat care sunt eficiente în procesul de recuperare.

Misiunea noastră este să aducem speranță și suport în viețile celor care se confruntă cu dificultăți de sănătate, oferindu-le o alternativă eficientă și accesibilă la serviciile tradiționale de recuperare medicală. Împreună, ne propunem să transformăm povestea recuperării medicale în România, făcând-o mai accesibilă, mai umană și mai orientată spre nevoile reale ale pacienților.

Noi considerăm că recuperarea medicală, în special după intervențiile chirurgicale ortopedice, dar și după alte patologii cum ar fi sechelele post accident vascular cerebral, este esențială din mai multe motive:

  1. Restabilirea funcției și mobilității: Atât intervențiile chirurgicale ortopedice, cât și AVC-ul pot afecta semnificativ capacitatea de mișcare a pacientului. Recuperarea medicală își propune să restabilească funcția și mobilitatea afectate, permițând pacientului să se întoarcă la un nivel optim de activitate și independență.
  2. Prevenirea complicațiilor: După o intervenție chirurgicală ortopedică sau un AVC, există riscul dezvoltării complicațiilor, cum ar fi rigiditatea articulară, contracturile musculare sau complicațiile legate de imobilizare prelungită. Recuperarea medicală implică măsuri preventive și exerciții specifice pentru a minimiza aceste riscuri.
  3. Reeducarea și restabilirea abilităților: După o intervenție chirurgicală ortopedică sau un AVC, unele abilități, cum ar fi mersul, echilibrul, vorbirea sau abilitățile cognitive, pot fi afectate. Recuperarea medicală oferă oportunitatea de a reeduca și restabili aceste abilități prin terapie fizică, terapie ocupațională, terapie vorbitor-vorbitor și alte intervenții specializate.
  4. Îmbunătățirea calității vieții: Prin intermediul programelor de recuperare medicală, pacienții pot îmbunătăți calitatea vieții și pot recăpăta independența în activitățile lor zilnice. Aceasta poate include activități simple, cum ar fi mersul, îmbrăcatul și alimentația, dar și activități mai complexe, cum ar fi reintegrarea în muncă sau în comunitate.
  5. Prevenirea recidivelor și a deteriorării ulterioare: Recuperarea medicală nu se oprește odată cu obținerea unei anumite niveluri de recuperare. Este importantă pentru a preveni recidivele și pentru a menține sau îmbunătăți rezultatele obținute. Prin intermediul unui program de exerciții și monitorizare continuă, pacienții pot reduce riscul de complicații ulterioare și pot menține o stare de sănătate optimă pe termen lung.

În concluzie, recuperarea medicală după intervențiile chirurgicale ortopedice și după un AVC este esențială pentru a maximiza recuperarea pacientului, pentru a preveni complicațiile și pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestuia. Este o parte integrantă a procesului de îngrijire medicală și poate avea un impact semnificativ asupra prognosticului și a rezultatelor pe termen lung.