Când se poate utiliza un aparat Kinetec?

Un aparat Kinetic este un dispozitiv medical utilizat în recuperarea și reabilitarea articulațiilor. Este folosit în principal pentru a îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor, în special după o intervenție chirurgicală sau în cazul unei accidentări.


 • În urma unei intervenții chirurgicale ortopedice

  După o intervenție chirurgicală precum înlocuirea genunchiului sau a șoldului, recuperarea este esențială pentru restabilirea mobilității și a funcției articulației. Aparatul Kinetic poate fi utilizat pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine în zona articulației și pentru a preveni rigiditatea și aderențele în timpul perioadei de reabilitare. Prin stabilirea unui program personalizat de exerciții și mișcări, aparatul Kinetic poate contribui la refacerea treptată a flexibilității și a gamelor de mișcare în articulația afectată.

 • În cazul unei accidentări articulare

  După o accidentare la nivelul articulațiilor, cum ar fi o întindere sau o ruptură de ligament, procesul de recuperare este esențial pentru a preveni complicațiile și pentru a restabili funcția normală a articulației. Aparatul Kinetic poate fi folosit pentru a aplica mișcări controlate și pasive în articulație, ajutând la refacerea treptată a flexibilității și a funcției. Terapeuții fizici pot programa sesiuni personalizate de terapie cu aparatul Kinetic, adaptate la nevoile specifice ale pacientului și la gradul de recuperare

 • În tratarea afecțiunilor cronice ale articulațiilor

  Pentru persoanele care suferă de afecțiuni cronice ale articulațiilor, cum ar fi artrita, managementul durerii și menținerea mobilității sunt aspecte importante ale tratamentului. Aparatul Kinetic poate fi inclus într-un program de terapie fizică și reabilitare pentru a îmbunătăți funcția articulațiilor și pentru a ajuta la gestionarea simptomelor. Exercițiile și mișcările controlate efectuate cu aparatul Kinetic pot contribui la creșterea forței musculare în jurul articulațiilor afectate și la menținerea flexibilității acestora.

 • După accidente vasculare cerebrale

  Atunci când este vorba despre recuperarea după un accident vascular cerebral (AVC), recuperarea funcției membrelor afectate poate fi o parte crucială a procesului de recuperare. În acest context, dispozitivele de pasivare a articulațiilor precum Atromot și Kinetec pot fi folosite pentru a ajuta la restabilirea și menținerea flexibilității și mobilității articulațiilor afectate. Menținerea sau îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor afectate. Prevenirea contracturilor articulare și a rigidității musculare. Promovarea circulației sanguine și limfatice în zona afectată. Reducerea durerii și a disconfortului asociate cu mișcarea articulațiilor. Sprijinirea și facilitarea procesului de recuperare globală. Aparatul Kinetic poate fi utilizat pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine în zona articulației și pentru a preveni rigiditatea și aderențele în timpul perioadei de reabilitare. Prin stabilirea unui program personalizat de exerciții și mișcări, aparatul Kinetic poate contribui la refacerea treptată a flexibilității și a gamelor de mișcare în articulația afectată.

 • Pentru prevenirea rigidității și a atrofiei musculare:

  Dacă ești imobilizat pentru o perioadă lungă de timp din cauza unei boli sau a unei leziuni, riscul de rigiditate articulară și de atrofie musculară poate crește. Aparatul Kinetic poate fi utilizat pentru a menține mișcarea în articulații și pentru a preveni atrofia musculară prin aplicarea mișcărilor pasive și controlate în timpul perioadelor de imobilizare. Utilizarea regulată a aparatului Kinetic într-un program de reabilitare poate ajuta la menținerea funcției articulațiilor și a forței musculare în timpul perioadelor de inactivitate. Aparatul Kinetic poate fi folosit pentru a aplica mișcări controlate și pasive în articulație, ajutând la refacerea treptată a flexibilității și a funcției. Terapeuții fizici pot programa sesiuni personalizate de terapie cu aparatul Kinetic, adaptate la nevoile specifice ale pacientului și la gradul de recuperare