Beneficii utilizare Kinetec

 1. Mișcare Pasivă Continuă:
  • Aparatul Kinetec permite mișcarea pasivă continuă a articulației genunchiului într-un mod controlat.
  • Această mișcare ajută la prevenirea rigidității articulare și a aderențelor postoperatorii, contribuind la menținerea flexibilității.
 2. Controlul Amplitudinii și Vitezei Mișcării:
  • Terapeuții pot ajusta amplitudinea și viteza mișcării în funcție de necesitățile individuale ale pacientului și de stadiul recuperării sale.
  • Această ajustare permite adaptarea la nivelul de confort și progres al pacientului.
 3. Reducerea Edemului și Disconfortului:
  • Mișcarea continuă ajută la reducerea edemului (umflarea) postoperator și poate contribui la diminuarea disconfortului.
  • Promovează circulația sângelui, ajutând astfel la vindecarea eficientă a țesuturilor.
 4. Adaptabilitate la Diferite Proceduri Chirurgicale:
  • Aparatul Kinetec poate fi adaptat pentru a se potrivi diferitelor proceduri chirurgicale ortopedice la nivelul genunchiului, cum ar fi artroplastia (înlocuirea articulației), reconstrucția ligamentelor sau chirurgia meniscului.
 5. Supraveghere și Instruire adecvată:
  • Pacienții sunt supravegheați de către profesioniști medicali pentru a asigura utilizarea corectă a aparatului Kinetec și pentru a evita orice complicații.
  • Terapeuții oferă, de asemenea, instruire pacienților pentru exerciții suplimentare și pentru a spori eficacitatea recuperării.
 6. Incorporarea în Programul de Recuperare Mai Larg:
  • Utilizarea aparatului Kinetec face parte adesea dintr-un program mai amplu de recuperare care poate include exerciții active, fizioterapie și alte intervenții personalizate.

Acesta are rolul de a facilita mișcarea articulației într-un mod controlat și progresiv, contribuind la recuperarea pacientului după o intervenție chirurgicală, traumatism sau afecțiuni care afectează mobilitatea articulației.

Principalele beneficii ale utilizării unui aparat Kinetec includ:

 1. Îmbunătățirea mobilității articulației: Aparatul Kinetec permite pacientului să realizeze mișcări ușoare și controlate în articulație, contribuind astfel la menținerea sau restabilirea gamelor normale de mișcare.
 2. Stimularea circulației sanguine: Mișcările regulate ale articulației sub supraveghere pot contribui la îmbunătățirea circulației sanguine în zona respectivă, ceea ce poate accelera procesul de vindecare.
 3. Reduzerea riscului de complicații postoperatorii: După o intervenție chirurgicală la nivelul articulației, cum ar fi înlocuirea genunchiului, utilizarea unui aparat Kinetec poate ajuta la prevenirea complicațiilor precum rigiditatea articulară și formarea aderențelor.
 4. Controlul durerii: Mișcările controlate și graduale realizate cu ajutorul aparatului Kinetec pot ajuta la gestionarea durerii postoperatorii și la reducerea inflamației în jurul articulației.
 5. Reeducarea musculară: Aparatul Kinetec poate fi utilizat pentru a ajuta la refacerea și întărirea mușchilor din jurul articulației afectate, contribuind astfel la stabilitatea și funcționarea normală a acesteia.
 6. Reducerea inflamației: Mișcările controlate și continue pot contribui la reducerea inflamației în jurul articulației, facilitând procesul de vindecare.
 7. Menținerea tonusului muscular: Utilizarea aparatului Kinetec ajută la menținerea sau îmbunătățirea tonusului muscular, prevenind atrofia musculară care poate apărea în urma imobilizării prelungite.
 8. Îmbunătățirea funcției articulației: Aparatul Kinetec poate contribui la îmbunătățirea funcționalității articulației într-un mod mai rapid și mai eficient decât ar putea face pacientul singur.
 9. Adaptare individuală: Aparatele Kinetec pot fi ajustate pentru a se potrivi nevoilor individuale ale pacientului, astfel încât să ofere o abordare personalizată în procesul de reabilitare.
 10. Creșterea încrederii: Folosirea unui aparat Kinetec poate ajuta pacientul să recâștige încrederea în mișcare și să reducă teama de durere sau de a produce vreo leziune în timpul reabilitării.
 11. Optimizarea procesului de vindecare: Prin stimularea circulației sanguine, reducerea inflamației și menținerea mișcării articulației, aparatul Kinetec contribuie la crearea unui mediu favorabil vindecării.